Hielkema-logo-small-top

hielkemateam

Verkeersschool Hielkema, een ambitieus familiebedrijf

Verkeersschool Hielkema, gevestigd aan Saturnus 5 in Heerenveen, is een van de grootste verkeersscholen in het noorden. Het familiebedrijf dateert uit het begin van de jaren zestig en heeft inmiddels

De klandizie groeide echter zo snel dat hij besloot dat de tijd was aangebroken om een verkeersschool op te richten. Hij vond een geschikte plek aan de Herenwal, de voormalige locatie van Verkeersschool Hielkema. Het dienstenpakket werd al snel uitgebreid met vrachtwagen- en motorrijlessen. Vanaf 1987 is het ook mogelijk om opgeleid te worden als touringcarchauffeur.een zeer respectabele reputatie opgebouwd. Oprichter Piet Hielkema begon destijds met het geven van autorijlessen. In eerste instantie in de avonduren, naast zijn baan als buschauffeur.

Tegenwoordig is het bedrijf in handen van zoon Koos Hielkema. Die begon op zijn achttiende met het geven van lessen. Inmiddels runt hij het nog immer groeiende bedrijf met de hulp van zijn vrouw en zes rijinstructeurs, aangevuld met een aantal oproepkrachten.

Hielkema beleeft nog dagelijks veel plezier aan zijn vak. Niet alleen door zijn grote liefde voor (vracht)wagens, maar ook de omgang met mensen. En dat hij met zijn lessen een belangrijke bijdrage levert aan de verkeersveiligheid, vindt hij een mooie gedachte. Hoewel er sinds de oprichting van de rijschool veel is veranderd, blijft één ding wat hem betreft gelijk: de ambitie om niet alleen een verkeersschool te zijn waar mensen zich thuis voelen, maar waar bestuurders bovendien optimaal worden voorbereid voor deelname in het verkeer.

Wij rijden o.a. in:

Heerenveen - Akkrum - Aldeboarn - Beetsterzwaag - Bontebok - Drachten - Gorredijk - Gersloot - Grou - Harlingen - Hemrik - Hoornsterzwaag - Jubbega - Katlijk - Langezwaag - Lemmer - Lippenhuizen - Luxwoude -  Mildam - Nieuwehorne - Nij beets - De Knipe - Luinjeberd - Mildam - Nieuwehorne - Nieuweschoot - Oranjewoud - Oudehorne - Oudeschoot - Sneek - Terband - Terwispel - Tjalleberd - Tijnje - Wijnjewoude - Wolvega.

staat de gewenste plaatsnaam er niet tussen neem dan voor de zekeheid contact met ons op.

logo-small

Saturnus 5
8448 CC Heerenveen
Tel. 0513 - 62 42 04
Fax 0513 - 62 12 51