Hielkema-logo-small-top

banner nieuws

Unieke Mercedes-Benz lesvrachtwagen voor Hielkema Verkeersschool

Euro 6 truck remt meestal op de motor en schakelt vanaf 40 km per uur automatisch in neutraal

Roberto Benschop van Wensink Trucks (rechts) maakte Koos Hielkema 19 maart 2015 blij met een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1836 L.
Roberto Benschop van Wensink Trucks (rechts) maakte Koos Hielkema 19 maart 2015 blij met een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1836 L.

HEERENVEEN (NL) – De Heerenveense verkeersschool Hielkema heeft een stoere lestruck aangeschaft: een metallic grijze Mercedes-Benz Actros 1836 L automaat. Het is een bijzondere leswagen. Normale lestrucks bieden aan maximaal drie personen een zitplek, Hielkema’s nieuwste aanwinst kan maar liefst vier personen in de cabine comfortabel onderdak bieden. De middenstoelen staan op de plek waar normaal een bed zit.

Volgens instructeur Gerben Dusseljee uit Steenwijk, die samen met Koos en Dorien Hielkema de rijlessen verzorgt, doet de nieuwe Actros veel automobilisten en vrachtwagenchauffeurs omkijken. “Het is een prachtige wagen. Wie er mee wil rijden meld zich maar. Trucklessen voor het C of CE rijbewijs zijn niet zo duur als men denkt: maar €68,- per uur en met een tweeassige middenaanhangwagen, een zogenaamde wipkar, €85,- per uur.”

De vrachtwagen met aanhanger is 16,10 meter. Hij zou 18,75 meter mogen zijn, de wettelijk toegestane lengte voor een motorwagen met aanhanger. Het lesgebied van Hielkema, opleider voor alle rijbewijzen en chauffeursdocumenten, is heel Zuid-Friesland.

Lees meer

13 september “Friesland On Wheels”

Heerenveen:
Hielkema Verkeersschool in Heerenveen organiseert zaterdag 13 september van 13.00 uur – 17.00 uur weer een “Friesland On Wheels”.

Op de open dag van het rijopleidingsinstituut worden non-stop demonstraties gegeven voor aanstaande en gevorderde chauffeurs.

Brandweer, politie en ambulancedienst, Veilig Verkeer Nederland, automobiel- en tweewielerbedrijven zullen aanwezig zijn.

bron

fow2014

Kleine impressie :

 

Beroepschauffeurs opgelet! (Code 95)

Verkeersschool Hielkema biedt voor 2014 verschillende cursussen om uw 35 nascholingspunten te halen. (Code 95 ) Het behalen van deze punten is verplicht maar Hielkema doet haar best de cursussen zo leuk, informatief en aansluitend mogelijk te maken. Wie weet steekt u er iets van op en leert u ondanks de ervaring iets nieuws! Geef u daarom snel op voor een van de onderstaande data.

Om u praktijkpunten te behalen bieden wij, Het Nieuwe Rijden, Defensief rijden en Manoeuvreren. Hierover kunnen wij in overleg met u een planning maken.

Nieuw bij Verkeersschool Hielkema:

Het vrachtwagen rijbewijs C1.

rijbewijs c1

Wilt u uw vrachtwagenrijbewijs halen maar gaat u niet als chauffeur aan het werk? Hebt u een grote camper aangeschaft met een gewicht boven de 3500 kg? Dan is het C1 rijbewijs voor u een mooie tussen weg.
Met het C1 rijbewijs mag u namelijk een vrachtwagen besturen tussen de 3500 kg en de 7500 kg. De voordelen zijn dat u niet álle vrachtwagen theorie hoeft te kennen en dat u uw lessen en examen aflegt in een mooie compacte vrachtwagen. Dit maakt de opleiding overzichtelijk en doelgericht.

Op 12 april 2013 is bij ons onze eerste C1 leerling geslaagd. Deze kandidaat heeft de keuze gemaakt zelf zijn theorie te leren en heeft alleen onze boeken geleend. Vervolgens heeft de kandidaat 2 dagen les gereden en zijn examen in één keer gehaald.

Hebt u interesse? Wilt u weten wat Hielkema voor u kan betekenen? Neemt u dan contact met ons op. Wij zullen ons best doen de opleiding zo passend mogelijk voor u te maken.

Open dag op 28 april bij Hielkema Verkeersschool

Motorrijbewijs voor 870 euro en 100 euro korting op autorijles!

HEERENVEEN – In 2013 wordt het halen van een rijbewijs voor een snelle motor flink ingewikkelder en duurder. Wie volgend jaar in de zwaarste categorie (onbeperkt vermogen) wil lessen, moet wachten tot hij 24 is.

Het kan nu allemaal nog snel en goed en ook nog eens voor een heel schappelijk tarief: motorrijbewijs voor 870 euro inclusief theoriecursus op 12 mei. Die aanbieding doet Hielkema Verkeersschool aan de Saturnus 5 in Heerenveen tijdens haar open dag op zaterdag 28 april van 10.00 tot 15.00 uur. Motorcentrum Friesland uit Wommels presenteert er dan nieuwe motoren en toebehoren, zoals motorkleding. Iedere bezoeker ontvangt een goodiebag met kortingsbonnen. Proefrijden kan op Hielkema’s eigen motorbaan.

Zij die liever een autorijbewijs halen kunnen tijdens de opendag ook profiteren van een bijzonder aanbieding: 100 euro korting op de rijopleiding bij afname van de gehele opleiding. In dit aanbod is een gratis theoriecursus op 5 mei inbegrepen!

Lees meer

12 April nascholingsdag voor chauffeurs!

Op donderdag 12 april is er een cursus digitale tachograaf bij verkeersschool Hielkema.Er zijn nog een aantal vrije plaatsen. Geef je nu nog op en pak die 7 punten!

Opgave kan via de telefoon of mail.

2toDrive bij Hielkema Verkeersschool

17? Haal het nieuwe rijbewijs! 16? Ga alvast voor theorie!

images-hielkema-2todrive-1-P9179776-300x225

2toDrive voor jongeren vanaf 16,5 jaar gaat 1 november 2011 officieel van start bij Hielkema Verkeersschool. Vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent mag je achter het stuur van zo’n mooie Volswagen.

Met een begeleider

Vanaf je 17-de verjaardag mag je rijexamen doen. Slaag je, dan mag je met een begeleider die al tien jaar het rijbewijs heeft, bijvoorbeeld je vader, de weg op als automobilist.

Al 17 voor 1 november 2011?

Ben je al 17 voor de officiële ingangsdatum van 2toDrive, 1 november 2011, dan mag je wel beginnen met rijlessen, maar je mag pas zelfstandig rijden als 18 bent. En geslaagd natuurlijk.

16? Doe nu het theorie-examen!

Ben je 16, dan mag je nu al het theorie-examen afleggen. Vanaf 16,5 jaar mag je dus achter het stuur van een leswagen kruipen.

Contact

Neem contact op met Hielkema Verkeeersschool als je alles wilt weten over lessen voor theorie- en praktijkexamens voor 16- en 17-jarigen: tel. 0513-624204.

Friesland On Wheels 2011

Gratis rijles voor tien bezoekers

 

images-thumbnails-remote-http--friesnieuws.nl-images-content-shownieuws-FOW-1-P9179749-300x225
 

HEERENVEEN – De gloednieuwe brandweerwagen van Heerenveen, de grootste trekker van Europa, de mooiste lestouringcar van Nederland en het bureau

 

voor toerisme Friesland Holland. Ze stonden op de show Friesland On Wheels op zaterdag 17 september 2011 bij Hielkema Verkeersschool in Heerenveen.

Een paar honderd nieuwsgierigen kwamen af op het open huis van de 50 jaar bestaande rijschool. Tien bezoekers hebben een gratis kennismakingsles met het lesvoertuig van hun keuze gewonnen, zo meldt instructrice Dorien Hielkema: G. de Heij, Heerenveen; Oebele Annema, De Knipe; F. Scheper, Tjalleberd; Michel Brandsma, Oudeschoot; Fokke Minnesma, Oudehaske; Jeltje Minnesma, Oudehaske; Johan Kalf, Heerenveen; W

 

illem Kramer, Heerenveen; H. Huitema, Heerenveen; D. Wiegersma, Heerenveen.

images-thumbnails-remote-http--friesnieuws.nl-images-content-shownieuws-FOW-2-P9179756-300x225
images-thumbnails-remote-http--friesnieuws.nl-images-content-shownieuws-FOW-3-P9179543-300x225
 
 

Proef begeleid rijden start in november

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu streeft ernaar om de proef met begeleid rijden voor aspirant-automobilisten in november van start te laten gaan. Dat heeft zij op 9 maart laten weten tijdens een overleg met leden van de Tweede Kamer. Dit betekent dat jongeren die op of na de ingangsdatum in november de leeftijd van 17 jaar hebben bereikt, een praktijkexamen mogen afleggen. Op dit moment ligt de minimumleeftijd hiervoor nog op 18 jaar.

In lijn met het voorgaande wordt ook de minimumleeftijd voor het theorie-examen en rijlessen verlaagd. Tijdens de proef mogen jongeren vanaf 16 jaar een theorie-examen afleggen. Vanaf 16,5 jaar mogen zij een rijopleiding volgen.

Na het slagen voor het praktijkexamen mogen de jongeren tot hun achttiende alleen maar auto rijden met een begeleider naast zich. Die begeleider moet op hun begeleiderspas staan. Voor deze pas mogen ze maximaal vijf personen opgeven, die aan een aantal eisen moeten voldoen.

De proef met begeleid rijden gaat zes jaar duren. Deze periode is volgens de minister nodig om de effecten van begeleid rijden op de verkeersveiligheid goed in kaart te kunnen brengen. Voor de proef met begeleid rijden moeten nog wel wijzigingen worden aangebracht in de verkeerswetgeving.

11 maart 2011

logo-small

Saturnus 5
8448 CC Heerenveen
Tel. 0513 - 62 42 04
Fax 0513 - 62 12 51